2014. nov 01.

Nem lesz netadó! (Házi feladat)

írta: nyugis731
Nem lesz netadó! (Házi feladat)

Házi feladat az alsóbürökfürdői Kisvezér utcai általános iskola 7b osztályában: Folytasd a megadott történetet! A megadott történet emígyen szól:

Orbán Viktor kormánya meg akarta adóztatni az internetforgalmat. Két hatalmas tüntetés azonban meghátrálásra kényszerítette. A másodikon a Reuters szerint már 100 ezer ember vett részt, pedig hétköznap volt. A felvétel az Erzsébet hídon álló tömeggel és a világító mobiltelefonok erdejével bejárta a világsajtót.

ErzsebethidNetado.jpg

Két házit is írtam, remélvén, hogy legalább az egyik tetszeni fog a tantónéninek. Vigyáztam természetesen arra, hogy a két történetben az alapsztorin kívül ne legyen közös.

Házi feladat, első változat:

A magyar nép nem hagyja magát! Nem lesz netadó, mert kiálltunk magunkért. Ahogy kiálltunk a múltkor a vizitdíj és a tandíj ellen is, abból sem lett semmi. Utáltuk a magas rezsit, szóltunk miatta minden konzultáción, el is bukott a magas rezsi. Ahogy nem sokáig tűrtük Gyurcsány vagy éppen Bokros megszorításait. De visszamehetnénk a padláslesöprésekig. Előbb-utóbb nem hagytuk. Mindegy, mi a duma. Hogy a szocilizmus vagy a kapilizmus épül éppen, amiért áldozatot kellene hozni pont nekünk, akiknek amúgy sincs sok. Most épp az illiberál, de ismerjük már ezeket. Mi adózunk, ők lopnak és rizsálnak. Nem hagyjuk, és a jövőben sem fogjuk hagyni. Nem lesz netadó, nem lesz tandíj, nem lesz Bokros. Nem dőlünk be semminek. És a kaja is drága, halljuk mennyit lopnak abból is. Pedig enni majdnem olyan fontos, mint fűteni és netezni. Meglássátok: ha a sarkunkra állunk, a hús is occsó lesz újra.

Etolaj.jpg

 

Házi feladat, második változat:

Elegünk lett a hülyítésből. Tudjuk nagyon jól, hogy mi fizettük volna meg a netadót, bárhogy is szabályozzák. Már hazudni sem tudnak. Jöttek a (b) verzióval is, miszerint csak 700 píz háztartásonként. Arra az esetre, ha nem hinnénk el az (a)-t, miszerint eleve nem a háztartások fizetik. Ép ésszel mindenki tudja, hogy végső soron az emberek fizetnek meg minden adót. Ahogy a kenyér árában is megfizetjük a lisztet is. Mi fizetjük meg a rezsicsökkentést is, ki más? (Ha nagy ország hirtelen olcsón adja a gázt, és kér érte valamit titokban, akkor csak igazán.) Ha lecsalják az áfát, akkor persze kicsit olcsóbban kapjuk az étolajat, de aztán behajtják rajtunk más úton. Mi fizetjük meg az áfacsalók veszélyességi pótlékát is, persze. Az ingyenes egészségügyet és oktatást is mi fizetjük adóban. Sajnáljuk már, hogy bedőltünk a rezsicsökkentésnek. Hogy sokalltuk a 300 pízt a vizitdíjra, miközben ennek sokszorosát adjuk zsebbe. Most akkor nyakunkon ezek a zugpróféták. Olyan kormányt akarunk, aki komolyan vesz minket és nyíltan megmondja, mibe kerül az, amit közösen jó megfizetnünk. Beszéljük meg, mi az előnye és hátránya annak, ha teljesen adóból megy az orvos és az egyi, illetve ha bele kell fizetnünk közvetlenül is. Beszéljük meg, hogy progresszív legyen-e az szja, vagy egykulcsos. És könyörgöm, netadót ne, mert leszakadunk a világtól. De ne akarjanak minket olcsó olajjal, olcsó rezsivel megvenni. Pontosan tudjuk, hogy akkor járunk legjobban, ha rendesen megfizetjük, amit kell, és nem akarunk még kerülőutakért is fizetni. Abban persze biztosak akarunk lenni, hogy nem fognak lopni belőle. Kevesebbet sem szabad lopni, hogy félreértés ne essék.

ZoldDosszie.jpg

Van tehát két házim is, lehet választani.

Szólj hozzá

politika áfacsalás internetadó